MEKKOKURSSI 2


Tämä mekkokurssi on sinulle, jos vyötärönympärysmittasi on suurempi kuin rinnanympärysmitta.  
Jos vyötärönympäryksesi on pienempi kuin rinnanympärys niin valitse Mekkokurssi 1.  


Lämpimästi tervetuloa mukaan!


Mitä opit mekkokurssilla? 

  Tällä verkkokurssilla opit kaavoittamaan mekon peruskaavan eri väljyyksillä.  Kun olet piirtänyt kaavan, ompelet siitä sovitusvaatteen joka tarkistetaan sovittamalla.

Sovittamiseen saat ohjeet sekä henkilökohtaista ohjausta.  Sovituksen jälkeen korjaat kaavan ja sitten pääsetkin suunnittelemaan ja kuosittelemaan erityyppisiä mekkomalleja.


 -----------------------------  


Oletko haaveillut että oppisit suunnittelemaan ja kaavoittamaan erityyppisiä mekon kaavoja?  
Onko sinulla tarvetta mittojen mukaan kaavoitetuille mekoille?    
Jos vastaat kyllä, lämpimästi tervetuloa mukaan oppimaan mekon kaavoitusta tällä kurssilla!    

Kurssi on verkossa, joten saat edetä rauhassa omaan tahtiin.  Lisäksi saat myös henkilökohtaista ohjausta.     Katso lisätietoja kurssista alempaa!  Lämpimästi tervetuloa mukaan kurssille!

KURSSIN TAVOITE

Kurssin tavoitteena on että suunnittelet oman mekkomallin ja toteutat siihen kaavat mittojen mukaan. Tähän saat ohjeita kurssilta sekä henkilökohtaista ohjausta tarpeen mukaan.

Kurssilla piirrät ensin mekon peruskaavan mittojen mukaan. Otat siis mitat, teet laskelmat ja piirrät peruskaava.

 Kun peruskaava on sovitettu ja todettu istuvaksi, pääset suunnittelemaan ja kuosittelemaan erityyppisiä mekon kaavoja.  

Kurssilla käydään läpi mekon kaavan kuosittelun perusteet. Lisäksi saat ohjeita erityyppisten leikkausten, hihojen, helmojen sekä kaulusten kuositteluun. Tämän lisäksi opit mekon suunnittelua ja pääset tekemään omaan mekkomalliin kaavat.

Lähtökohtana on, että opit hahmottamaan mekon kaavoittamista ja jatkossa osaat tehdä omat mekon kaavat itse!


MITÄ KURSSILTA SAAT?

1. SAAT MEKON PERUSKAAVAN MITTOJEN MUKAAN
Piirrät peruskaavan saksalaisella kaavoitusjärjestelmällä. Saat selkeät ohjeet mittojen ottamiseen, laskelmien tekemiseen ja peruskaavan piirtämiseen sekä kaavan sovittamiseen ja korjaamiseen. Laskelmataulukon avulla sinun on helppo piirtää peruskaava.  Voit piirtää vartaloa myötäilevän, normaalin ja väljän mallin peruskaavan tai vaikka kaikki.

2. SAAT OHJEET OMAN MEKKOMALLIN SUUNNITTELUUN JA KAAVOITTAMISEEN. Prosessin myötä opit yhden mekon kaavoittamisen ja voit sitten lähteä kuosittelemaan muita mekkomalleja. Tähän saat erilaisia ohjeita kurssilta. Pohjalla käytät mittojen mukaan piirtämääsi peruskaavaa.

3. SAAT SELKEÄN VIDEO-OHJEISTUKSEN eikä sinun tarvitse miettiä ja yrittää ymmärtää kirjoitettuja ohjeita. Materiaali on myös osittain tulostettavissa ja tallennettavassa muodossa myöhempää käyttöä varten.    

4. SAAT HENKILÖKOHTAISTA OHJAUSTA  Kun tarvitset apua, voit kysyä sähköpostilla tai kurssin Juttutuvassa. Parhaiten voin auttaa jos laitat kuvan kysymyksen mukaan, silloin näen tarkkaan miltä kokonaisuus näyttää.

5. PÄÄSET KURSSILLE KOTONA  Sinun ei tarvitse lähteä kurssipaikkaan tai sitoutua tiettyyn aikatauluun, koska voit nyt oppia kaavoitusta kotona. Valitse itse milloin ja missä kaavoja teet!    

6. VOIT EDETÄ OMAAN TAHTIIN  Sinulla on 2 kk aikaa peruskaavan piirtämiseen ja kurssin jälkeen materiaali on 3 kk ajan käytössäsi. Tämä aika riittää hyvin eikä sinun tarvitse pitää kiirettä! Voit edetä rauhallisesti omaan tahtiin.KENELLE KURSSI ON TARKOITETTU?

Kurssille voi osallistua kuka vain, jolla on vähän kokemusta vaatteiden ompelusta.  
Aikaisempaa kaavoituskokemusta et tarvitse, koska opit kurssilla. Kiinnostus oppimiseen riittää!    

Erityisen hyödyllinen kurssin on sinulle, jos    

> Olet pieni- tai isokokoinen, etkä löydä istuvia vaatteita tai kaavoja helposti.
> Valmiskaavat tai -vaatteet eivät oikein ole sopivia kooltaan tai malliltaan.  
> Joudut muokkaamaan paljon valmiskaavoja.  
> Haluat säästää aikaa ja lopettaa kaavojen metsästämisen.  
> Haluat suunnitella omia mekkomalleja ja oppia mekkojen kaavoittamista helposti kotona.  
> Haluat käydä kurssia omaan tahtiin.      

Jos taas et halua käyttää aikaasi kaavoituksen oppimiseen vaan hankit mieluummin valmiit kaavat, kurssi ei ole sinua varten.  Nimittäin oppiminen vaatii vähän omaa aikaa ja paneutumista :)MITÄ KURSSILLA KONKREETTISESTI TEET?

1. OTAT MITAT JA TEET LASKELMAT
Saat videolla ohjeet joilla teet ensin vartaloanalyysin, joka toimii kaavoituksen perustana. Tämän jälkeen otat itsestäsi mitat ja teet laskelmat kaavojen piirtämistä varten.  

2. PIIRRÄT MEKON PERUSKAAVAN
Saat selkeät ohjeet joiden avulla teetmekon peruskaavan haluamallasi väljyydellä.

3. OMPELET SOVITUSVAATTEEN
Kaavan tarkistamista varten ompelet kaavasta sovitusvaatteen. Sovitusvaate tarkistetaan ja kaavaan tehdään tarvittavat korjaukset. Tähän saat ohjeet videolla sekä henkilökohtaista neuvontaa.  

4. SOVITAT JA TARKISTAT PERUSKAAVAN
Kun olet tehnyt kaavat, tarkistat ne sovittamalla. Tällä tavalla saadaan tietää onko kaava hyvä vai pitääkö jostakin kohdasta korjata. Sovittamiseen ja korjaamiseen saat ohjeet videolla ja henkilökohtaisesti tarpeen mukaan. Parhaiten saat neuvoja lähettämällä kuvat sovituksesta, jolloin voin heti nähdä mistä kohdasta kaavaa täytyy korjata.  

5. SAAT OHJEET MEKON SUUNNITTELUUN JA KAAVAN KUOSITTELUUN
Kun peruskaava on tarkistettu ja tarvittaessa korjattu, pääset heti tekemään niistä mekonkaavan. Voit joko suunnitella mallin itse tai ottaa valmiin mallin vaikkapa kuvasta.Teet mallianalyysin ja mallinmerkinnän peruskaavaan sekä kuosittelun peruskaavan pohjalta. Tähän saat henkilökohtaista ohjausta!
 

Prosessin jälkeen olet oppinut yhden mekon kaavan tekemisen koko prosessin ja sen jälkeen pääset opettelemaan uusien mallien kaavoittamista.

Saat edetä omaan tahtiin koska kurssiaikaa on reilusti. Kurssiaika on 2 kk ja materiaali on käytössäsi vielä 3 kk kurssin jälkeen!MITEN KURSSI TOTEUTETAAN?

Kurssi on verkossa eli voit osallistua mistä vain, kunhan nettiyhteys on käytössä.

Jokainen kurssilainen voi edetä rauhassa omaan tahtiinsa ja apua saat aina kun sitä tarvitset.  Voit pyytää apua henkilökohtaisesti tai kurssin Juttutuvassa, jossa myös yhdessä pohditaan ratkaisuja kysymyksiin.

Kurssiaika on 2 kk ja materiaali on käytössäsi jopa 3 kk kurssin jälkeen. Pitkä kurssiaika takaa sen että ehdit opettelemaan haluamasi asiat rauhassa. Tavoitteena on syvällinen oppiminen.  

Tarpeen mukaan kurssilla on voi olla myös Live-ohjeistusta, silloin videot ovat myös jälkikäteen katsottavissa. Kurssi ei vaadi tiettyyn aikaan läsnäoloa.  

Osa kurssimateriaalista kuten kaavanpiirtämis- ja kuositteluohjeet ovat myös tulostettavassa ja tallennettavassa muodossa eli voit palata asiaan myös kurssin jälkeen.MITÄ TARVITSET TULLAKSESI KURSSILLE?

Tarvitset vain verkkohteyden ja tietokoneen, puhelimen tai tabletin jolta voit katsoa ohjeet.  

Tärkeimmät muut tarvitsemasi välineet ovat kaariviivain, kulmaviivain, pitkä suora viivain, mittanauha, kynä, sakset, kaavapaperi. Näistä saat tarkat ohjeet kurssin alussa.  

Lisäksi tarvitset rauhallista aikaa, jolloin voit keskittyä kurssin asioihin. Kaavat saat valmiiksi parissa päivässä jos uppoudut kurssiin intensiivisesti. Voit toki tehdä vaikka muutaman tunnin viikossa ja käydä kurssia pidempään.  Saat päättää itse kuinka etenet.  

Saat ohjausta kun laitat sähköpostia kouluttajalle tai kurssin Juttutupaan.  MITÄ KURSSILTA JÄÄ KÄTEEN?  

Kun olet varannut aikaa kurssille, tehnyt kaavat ja sovittanut ja korjannut sen istuvaksi saat käyttöösi peruskaavat joiden avulla onnistut jatkossa tekemään mekon kaavat omien mittojen mukaan.  Et enää tarvitse valmiskaavoja kun teet kaavat itse. Säästät aikaa kun et etsi kaavoja ja rahaa kun sinun ei tarvitse ostaa niitä!  

Kurssilta jää ainakin yhdet mittojen mukaan tehdyt mekon kaavat sinulle käyttöön. Ja jos olet ahkera, ehdit tehdä myös useita mekon kaavoja.
Määrästä ei kuitenkaan kannata ottaa paineita, koska voit tulostaa tai tallentaa kuositteluohjeet myöhempää käyttöä varten.
Kurssin sisältö

Lämpimästi tervetuloa mukaan mekkojen kaavoittamisen kurssille!

Ilmottauduttuasi saat kurssitunnukset sähköpostiisi ja pääset tutkimaan tarkemmin kurssin sisältöä.

Jos kurssi ei olekaan sitä mitä halusit, voit perua kurssin 14 pv sisällä ilmoittautumisesta.

MITÄ KURSSI MAKSAA?


Kurssin hinta on 143 € (sis. Alv. 24%).


Kurssi  kestää 2 kk. 
Materiaaliin on pääsy vielä 3 kk kurssin jälkeen, 
joten ei huolta jos et ehdi tehdä kaikkea kurssin aikana.


   Hinta sisältää kurssivideoita sekä tekstitiedostoja  + henkilökohtaista ohjausta liveyhteydellä tai sähköpostitse.  
 
 Hintaan sisältyy myös pääsy kurssin aikana täydentyvään kurssimateriaaliin.     
Kurssilaisena sinulla on pääsy myös kurssilaisten omaan Juttutupaan.   
    

Kurssi on verkkokurssi, jossa opiskelet omaan tahtiin. 
Apua saat aina tarvittaessa joko sähköpostitse tai kurssin oman juttutuvan kautta.   

Lämpimästi tervetuloa mukaan oppimaan mekkojen kaavoittamista! 

Jos haluat käyttää kurssille liikunta- ja kulttuuriseteleitä, löydät kurssit mobiilisovelluksella nimellä Kaavakoulun verkkokurssit.

Maksettuasi kurssin lähetä kuitti silja@kaavakoulu.fi, saat linkit kurssille sähköpostiisi.
Et siis tarvitse erillistä ilmoittautumista.

Jos haluat kysyä jotain, laita viestiä silja@kaavakoulu.fi. Vastaan pian!